Finlandia-uistin Oy

Yrityksen logo.

Valmistus:

Finlandia Uistin Oy 
Kalkkistentie 274
17240 Kalkkinen / Finland
Tel: +358-3-7674153

Myynti:

Finlandia-uistin Oy:n tuotteet ovat myynnissä hyvin varustetuissa kalastustarvikeliikkeissä ja tavarataloissa kautta maan.


B2B-myynti:

Tarjouspyynnöt, erikoisväritiedustelut sekä yrityslahjauistimet omalla logolla: myynti(at)finlandia-uistin.fi


 

Finlandia-uistin Oy - Sivutyöstä menestystarinaksi

 

Finlandia-uistimen alku vuoltiin jo 1950-luvulla, kun nuoret Kankaan veljekset Hannu ja Kalevi keräsivät kotiseudullaan kasvavien mäntyjen kaarnaa ja sahasivat niistä runkoaihioita paikallisille uistinten tekijöille. Vuonna 1963 veljekset perustivat Finlandia-uistin Oy:n kotitilansa navettaan, sillä Rapalan menestyksen myötä Yhdysvaltojen rajusti kasvanut kysyntä hyvin kalastavia suomalaisvaappuja kohtaan toi mukanaan tilauksia kaikille Asikkalan seudun vieheenvalmistajille. Veljesten sivutyönä alkanut vaappujen valmistus alkoikin saavuttaa nopeasti aiempaa suuremmat mittasuhteet.

 

 

Legendaarinen Nils Master näkee ensivalon

 

Syntyi Nils Master -tavaramerkki, jonka viittaus Pohjoismaihin ja Pohjolan viikinkihistoriaan vetosi etenkin Yhdysvaltojen markkinoihin ja sen myötä lanseerattiin vuonna 1966 ensimmäinen Nils Master vaappumallisto, joka sisälsi ennennäkemättömiä muotoja sekä räväköitä värejä, joihin ei vielä silloin oltu totuttu. Rohkeat värit kuitenkin osoittivat kalastavuutensa ja ovat historian saatossa ansainneet omia lempinimiään kuten Papukaija ja Kersantti.

 

 

 

Lottokansan kala-Lotto

 

Vuonna 1978 Nils Master sai seurakseen ruotsalaisten Tysklindin veljesten Bete-tavaramerkin, jonka valmistus täällä Suomessa on ollut aina Finlandia-uistimella. Kehitystyön tuloksena syntyi myös työkalujen mukana saapuneesta prototyypistä aivan uudenlainen viehe: Bete Lotto, joka vuonna 2019 vietti 40-vuotisjuhlavuottaan.

Kuluneiden vuosien aikana hyvin kalastavaa ja yleisuistimeksi sopivaa Lottoa on valmistettu yhteensä noin 4 miljoona kappaletta – kaikki kotimaisena käsityönä Asikkalan Kalkkisissa, ja muuntautumiskykyinen Lotto on nähty myös Suomi Finland 100 -juhlaväreissä ja juhlapakkauksessa.

Bete-tuotemerkin alla valmistamme myös käsityönä syntyvät lusikkauistimet aidosta kuparista, uushopeasta ja messingistä.

 

Tinkimätöntä käsityöläislaatua

 

Finlandia-uistin Oy on yli 50-vuotisen historiansa aikana säilynyt suomalaisena perheyrityksenä, jonka juuret ja toiminta ovat yhä synnyinseudullaan Asikkalan Kalkkisissa sekä sen vesistöissä. Kotimainen käsityö ja korkea laatu ovat Finlandia-uistimen vieheiden tunnusmerkkejä – aina aihion sorvaamisesta ja uistinten käsin maalaamisesta jokaisen vaapun koeuittoon asti – kuten myös ennakkoluuloton ja kokeilunhaluinen värien käyttö, joka on jättänyt vahvan jälkensä suomalaisten vaappujen historiaan ja kehitykseen. Yhtiömme työntekijöistä moni on myös kokeneita kalastajia tuoden oman kokemuksensa mukaan uistimiin. Voimmekin sanoa, että valmistamme vieheitä kalastajilta kalastajille.

Myös mänty, josta ensimmäiset kaarnapalat vaappuihin aikoinaan vuoltiin, seisoo yhä suojeltuna ja ylpeänä Kankaan veljesten kotitilalla.